fbpx

Roots & Shoots

Wat Roots & Shoots is

Het Roots & Shoots programma is gebaseerd op de overtuiging van Dr. Jane Goodall (en velen wereldwijd met haar!) dat ieder individu, iedere dag een positief verschil kan maken voor de wereld. Uit deze overtuiging is het Roots & Shoots programma ontstaan.

Roots & Shoots is het internationale educatieve en activerende jongerenprogramma van het Jane Goodall Instituut wat zich richt op het tot stand brengen van positieve veranderingen op humanitair vlak en het gebied van natuur- en milieubescherming. Het informeert, betrekt en activeert mensen om zélf een verschil te kunnen maken in hun eigen omgeving, hoe klein ook!

Iedereen maakt een verschil 

Iedereen die geïnformeerd is en waar  nodig ondersteund wordt, is in staat om de wereld stukje bij beetje te veranderen. Het doel van Roots & Shoots is om gepassioneerde en empathische leiders van de toekomst voort te brengen die de wereld zo hard nodig heeft om er een betere plek van te maken voor mensen, andere dieren en het milieu.

  • Door een positieve verandering teweeg te brengen d.m.v. actief leren over, zorgen voor en omgaan met het milieu en alle inwoners.
  • Het oefenen van empathische leiderschapsvaardigheden zoals kritisch denken, zelfreflectie, samenwerken en open communicatie en positiviteit.
  • Het begrip verhogen tussen mensen van verschillende culturen, etniciteit, religies en sociaal-economische achtergrond.
  • Het bereiken van minder bevoorrechte lagen van de samenleving en mensen met een geestelijke, psychische of sociale beperking.

Het Roots & Shoots programma helpt mensen om de onderlinge verbondenheid tussen mensen, dieren en het milieu beter te begrijpen en om de impact van menselijk handelen hierin te begrijpen. Op dit moment is het Roots & Shoots programma in meer dan 120 landen actief en vormt het een wereldwijd netwerk waarin Roots & Shoots deelnemers met elkaar samenwerken om een positief verschil te maken.

Word lid en maak een verschil!

Lid worden van dit wereldwijde netwerk? Dat kan! Meld je aan als deelnemer of als begeleider.

Start Roots & Shoots, begin meteen en meld je aan!

Je krijgt dan toegang tot een toolkit en een online cursus, maar ook ondersteuning vanuit Roots & Shoots Nederland in de vorm van een workshop of gastles, zodat je zelfstandig een eigen Roots & Shoots actie op kunt zetten of begeleiden. Ook kunnen wij jou in contact brengen met het wereldwijde netwerk van andere Roots & Shoots groepen.

Om je aan te melden en voor meer informatie, mail ons op rootsandshoots@janegoodall.nl of vul het formulier in.

R&S chart compassionate leaderschip jpeg

Start Roots & Shoots, begin meteen en meld je aan!

more-about-jane

Lees hier het laatste Roots & Shoots nieuws

ROOTS & SHOOTS NIEUWS

  • Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!
  • Verborgen veld om TL vinkje uit te zetten
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.