Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Samenwerking Roots & Shoots + SpaceBuzz


Dr. Jane Goodall is in Nederland ter ere van het 25-jarig bestaan van het Jane Goodall Instituut Nederland. Vrijdag sprak ze in het kader van
Roots & Shoots, het jongerenprogramma van Jane Goodall in Burgers’ Zoo in Arnhem. Daar kondigde ze ook een samenwerking aan met SpaceBuzz, het educatieprogramma van André Kuipers, waarbij kinderen een virtual reality ervaring beleven in een raketvoertuig.

Samenwerking met SpaceBuzz

Door beide educatieve programma’s aan elkaar te verbinden, worden kinderen in groepen 7 en 8 van de basisschool geïnspireerd door de schoonheid en de kwetsbaarheid van planeet aarde. Ze worden aangezet om oplossingen te verzinnen waarmee ze zelf de aarde kunnen helpen en concrete actie te ondernemen, binnen en buiten de school.

In actie voor een kwetsbare aarde 

“Het zien van die prachtige blauwe bol in het zwarte niets doet je beseffen: deze aarde is ons thuis en daar moeten we zuinig op zijn”, zegt André Kuipers. Wanneer kinderen met eigen ogen vanuit de ruimte kunnen zien hoe mooi, maar ook hoe kwetsbaar de aarde is en de problemen van onze planeet begrijpen, willen ze meestal direct actie ondernemen.

SpaceBuzz maakt de schoonheid en de kwetsbaarheid van de aarde voelbaar. Roots & Shoots biedt handelingsperspectief om aan de slag te gaan voor een betere wereld. Dit maakt de combinatie van beide educatieprogramma’s, die ook internationaal willen gaan samenwerken, ijzersterk.