fbpx

Schenk met belastingvoordeel

 

Bescherm chimpansees met belastingvoordeel

Schenk met belastingvoordeel

Het Jane Goodall Instituut wordt aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met Fiscaal nummer of RSIN: 811008745.

Dit betekent dat het gehele geschonken bedrag dan ook ten goede komt aan het Jane Goodall Instituut en de bescherming van chimpansees en hun leefgebied en dat uw giften voor u ook fiscaal aftrekbaar zijn. Voor meer informatie over schenken aan een ANBI en de aftrek voorwaarden kijk hier bij de Belastingdienst. 

Hoeveel belasting u terug krijgt, is afhankelijk van verschillende criteria. Hoeveel u geeft, of u eenmalig of gedurende meerdere jaren geeft, of u uw gift vastgelegd bij de notaris of onderhands wat sinds 2014 mag, of u geeft vanuit uw BV. Reken met behulp van de schenkcalculator uw belastingvoordeel uit 

Onze speciale partner Werker Notariaat helpt u kosteloos uw gift vast te leggen.

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om het Jane Goodall Instituut te steunen met belastingvoordeel

 1. Een eenmalige gift: Dit is een manier om eenmalig te doneren met belastingvoordeel. De schenking kan worden vastgelegd in een notariële akte, waardoor deze volledig aftrekbaar wordt van de belasting. De fiscus betaalt zo mee aan uw gift.
 2. Een periodieke gift:  Zie bijgevoegde formulieren hier voor.
  a.        Een periodieke gift in geld: Dit een manier van doneren met belastingvoordeel. De schenking is voor minimaal 5 jaar en wordt vastgelegd in een overeenkomst. Er is geen notaris voor nodig en u kunt uw eigen bedrag bepalen.
  b.        Een periodieke gift in natura: Dit een manier van doneren met belastingvoordeel in goederen. De schenking is voor minimaal 5 jaar en wordt vastgelegd in een overeenkomst. Een notaris is niet verplicht maar wel aan te raden.
 3. Een zakelijke gift: Zo kunt u als ondernemer geven vanuit uw BV.

Hoe u ook schenkt u draagt altijd bij aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebied.

Formulieren voor periodieke giften

Voor 2.a Een periodieke gift in geld en 2.b Een periodieke gift in natura zijn de formulieren hier te downloaden. Deze hoeft u alleen maar in te vullen en op te sturen.

Overeenkomst periodieke gift in geld [ Het Jane Goodall Instituut Nederland ]

Overeenkomst periodieke gift in natura [ Het Jane Goodall Instituut Nederland ]

Met uw steun maakt u het het werk van het Jane Goodall Instituut nu én in de toekomst mogelijk.

Namens de chimpansees en onze natuur heel erg bedankt voor uw vertrouwen én natuurlijk uw bijzondere hulp.

Meer informatie

Wilt u meer weten over alle mogelijkheden van belastingvrij schenken? Bekijk hier de uitgebreide informatie of neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Schenken met belastingvoordeel informatie – Het Jane Goodall Instituut Nederland 

Specifieke wensen 

Misschien wilt u een specifiek project steunen, of heeft u andere bepaalde wensen waar het Jane Goodall instituut voor kan zorgdragen. Samen met u kunnen wij een verschil maken, wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Contact 

Voor alle manieren hebben wij hier onder meer informatie beschikbaar gesteld, aarzel niet te mailen of bellen. Graag helpen wij u verder, neem dan ook gerust contact op via onderstaande gegevens. Wij staan u graag te woord en bespreken de mogelijkheden, een gesprek wordt uiteraard in vertrouwen gevoerd.

Het Jane Goodall Instituut Nederland, op telefoon nummer +31(0)6-20611000, per mail info@janegoodall.nl of met het contactformulier 

Dank voor jouw steun!

Met jouw steun maak je ons werk mogelijk. Jane Goodall streeft voortdurend naar het verbeteren van de wereld voor mens en dier. Je donatie komt dan ten goede aan:

 • Projecten die gericht zijn op bescherming van chimpansees en hun leefgebieden
 • Het redden en rehabiliteren van verweesde chimpansees, gered uit handen van stropers
 • Het terugdringen van ontbossing in Afrika
 • Empowerment van de lokale bevolking en steun in een duurzaam bestaan
 • Educatie in Afrika en Nederland via het Roots&Shoots programma
 • Of één van de vele andere projecten.

Om onze programma’s voort te zetten, hebben we jouw hulp nodig.

anbiHet Jane Goodall Instituut Nederland is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met Fiscaal nummer of RSIN: 811008745. Giften aan de instelling zijn voor u dus aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Daarnaast is de instelling vrijgesteld van heffing schenkbelasting.

Er zijn vele mogelijkheden om bij te dragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. 

Doneer een bedrag eenmalig of terugkerend. Adopteer jouw eigen chimpansee of geef een adoptie cadeau. Start je eigen actie of event en Pay it Forward. Schenk met belastingvoordeel. Neem ons op in je testament. Steun een specifiek project als grote donateur. Sluit jouw bedrijf aan bij onze samenwerkingspartners en sponsoren. Of wordt vrijwilliger!

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN