fbpx

Stop de stroperij

Jouw hulp is harder nodig dan ooit!

Help de stroperij van chimpansees en andere wilde dieren stoppen

Help de stroperij van chimpansees en andere wilde dieren te stoppen.

Sinds de uitbraak van het coronavirus neemt de stroperij in Afrikaanse natuurparken toe.

Kom met ons in actie voordat het te laat is. Jouw donatie helpt de stroperij in chimpansees en andere wilde dieren tegen te gaan.

Dankzij jouw steun kunnen wij stroperij tegengaan

Er leven nog minder dan 300.000 chimpansees in het wild. Hun grootste bedreigingen zijn ontbossing en stroperij. Chimpansees en andere wilde dieren worden gevangen voor hun vlees of de entertainment industrie.

Volgens dr. Jane Goodall is het coronavirus een gevolg van onze respectloze houding tegenover de natuur. Door de wereldwijde illegale handel in wilde dieren kunnen ziektes makkelijk overspringen.

Help ons de chimpansees te redden. Maar ook om een volgende pandemie te voorkomen moet deze stroperij stoppen.

Wat doen wij met jouw donatie?

Kibale Snare Removal rangers in Oeganda

1. Anti-stroperijpatrouilles inzetten

Minder toeristen in de natuurgebieden betekent dat jagers en stropers vrij spel hebben om wilde dieren te vangen. Wij zetten extra patrouilles in om stropers op te sporen en illegaal geplaatste valstrikken te verwijderen. Ook worden er illegale handelaren opgepakt om de handel in chimpansees en andere wilde dieren tegen te gaan.

2. Het verzorgen en opvangen van chimpansees

babygroep Tchimpounga

George, Vienna, Tina en Kabi in het Tchimpounga opvancentrum

Chimpansees die in een illegaal geplaatste valstrik terecht komen kunnen ernstige verwondingen oplopen. Onze dierenartsen behandelen de chimpansees in het wild zodat zij zo snel mogelijk kunnen herstellen. Daarnaast kunnen chimpansees die worden gered uit de illegale handel, nooit meer terug het wild in. In onze opvangcentra krijgen ze een tweede kans en leven zij in een natuurlijke omgeving.

3. Het voorlichten en ondersteunen van gemeenschappen

Chimpansees en andere dieren worden gevangen voor hun vlees, ook wel bushmeat genoemd. Dit is voor mensen soms de enige manier om aan voedsel te komen. Door de coronacrisis is de vraag naar bushmeat toegenomen. Wij geven voorlichting aan lokale gemeenschappen over de bedreigde status van chimpansees.

Daarnaast helpen wij gemeenschappen op een duurzame manier in hun levensonderhoud te voorzien. Met Roots & Shoots projecten leren jongeren op een speelse manier duurzaam met hun omgeving omgaan.

Chimpansees horen in het wild. Lets keep them #ForeverWild.
Jouw social media gebruik speelt een rol in de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren.
Lees hier wat jij kunt doen.

Bekijk Jane Goodall’s boodschap over waarom illegale handel moet stoppen

Bekijk hoe onze rangers valstrikken verwijderen

Er zijn vele mogelijkheden om bij te dragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. 

Doneer een bedrag eenmalig of terugkerend. Adopteer jouw eigen chimpansee of geef een adoptie cadeau. Start je eigen actie of event en Pay it Forward. Schenk met belastingvoordeel. Neem ons op in je testament. Steun een specifiek project als grote donateur. Sluit jouw bedrijf aan bij onze samenwerkingspartners en sponsoren. Of wordt vrijwilliger!

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN