fbpx

Stop Wildlife Crime

Jouw hulp is harder nodig dan ooit!

Stop stroperij en de illegale handel in wilde dieren

 

Dankzij jouw steun kunnen wij deze handel stoppen

Er leven nog minder dan 300.000 chimpansees in het wild. Deze laatste chimpansees worden bedreigd door ontbossing en stroperij. Chimpansees en andere wilde dieren worden gevangen en wereldwijd verhandeld voor hun vlees of de entertainment industrie. Dit heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit.

Volgens dr. Jane Goodall is het coronavirus een gevolg van onze respectloze houding tegenover de natuur. Door de wereldwijde illegale handel in wilde dieren kunnen ziektes namelijk makkelijk overspringen. 

Help ons de chimpansees te redden, maar ook om een volgende pandemie te voorkomen. De stroperij moet stoppen!

De wereldwijde handel in chimpansees en andere dieren moet STOPPEN.

Kom met ons in actie voordat het te laat is. Jouw structurele donatie helpt op lange termijn stroperij en de handel in chimpansees en andere wilde dieren tegen te gaan. Je kan ook zelf in actie komen tegen wildlife crime. Lees hier wat je moet doen en vooral ook wat je niét moet doen!

Of kom zelf in actie online tegen wildlife trade.

Jouw social media gebruik speelt een rol in de illegale handel in chimpansees en andere wilde dieren.

Chimpansees horen in het wild. Lets keep them #ForeverWild.


Lees hier hoe jij met jouw social media gebruik een rol speelt.

 

Wat doen wij met jouw donatie?

1. Anti-stroperij patrouilles inzetten

Kibale Snare Removal rangers in Oeganda

Door de huidige crisis, zijn er minder toeristen in de natuurgebieden en hebben jagers en stropers vrij spel om wilde dieren te vangen. Wij leiden rangers op, en zorgen ervoor dat zij stropers kunnen opsporen en illegaal geplaatste valstrikken kunnen verwijderen. 

Kibale snare removal round picture

Voor 50 euro kunnen wij al een
ranger één dag het veld in zenden
om stroperij tegen te gaan.

2. End Wildlife Crime

Het Jane Goodall Instituut is aangesloten bij het platform “End Wildlife Crime”. Dit is een wereldwijde samenwerking van organisaties die zich inzetten om wetten te verbeteren, om zo de illegale handel in wilde dieren te stoppen.

Lees hier meer over de End Wildlife Crime campagne.

3. Het verzorgen en opvangen van chimpansees

babygroep Tchimpounga

George, Vienna, Tina en Kabi in het Tchimpounga opvancentrum

Chimpansees die in een illegaal geplaatste valstrik terecht komen kunnen ernstige verwondingen oplopen. Onze dierenartsen behandelen de chimpansees in het wild zodat zij zo snel mogelijk kunnen herstellen. Chimpansees die worden gered uit de illegale handel, kunnen helaas nooit meer terug het wild in. Zij krijgen wel een tweede kans in onze opvangcentra, waar ze in een natuurlijke omgeving samenleven met andere geredde chimpansees. 

Één chimpansee verzorgen kost
meer dan 9.000 euro per jaar.

 

4. Het voorlichten en ondersteunen van gemeenschappen

Chimpansees en andere dieren worden gevangen voor hun vlees, ook wel bushmeat genoemd. Dit is voor sommige mensen soms de enige manier om aan voedsel te komen. Wij geven voorlichting aan lokale gemeenschappen over de bedreigde status van chimpansees. Daarnaast helpen wij gemeenschappen een duurzaam alternatief te vinden en planten we samen bomen.

Covid-19 heeft ook veel impact op de Wildlife Crime. Niet alleen zijn er al gorilla’s positief getest op het virus, maar omdat mensen geen geld meer hebben maken ze jacht naar de dieren en halen ze hout uit hun bossen. Door de corona crisis is de vraag naar bushmeat en  illegale houtkap alleen nog maar toegenomen. Ook zijn de kosten voor de verzorging van de chimpansees in opvangcentra toegenomen.

Lees hier hoe het eraan toeging in het Chimp Eden opvangcentrum.

Bekijk Jane Goodall’s boodschap over waarom illegale handel moet stoppen

Bekijk hoe onze rangers valstrikken verwijderen

Er zijn vele mogelijkheden om bij te dragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. 

Doneer een bedrag eenmalig of terugkerend. Adopteer jouw eigen chimpansee of geef een adoptie cadeau. Start je eigen actie of event en Pay it Forward. Schenk met belastingvoordeel. Neem ons op in je testament. Steun een specifiek project als grote donateur. Sluit jouw bedrijf aan bij onze samenwerkingspartners en sponsoren. Of wordt vrijwilliger!

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN