Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tchimpounga 30 jaar!

Tchimpounga viert in 2022 zijn 30-jarig jubileum. Dit opvangcentrum in de Democratische Republiek Congo (DRC) biedt al sinds 1992 een tweede kans aan in totaal meer dan 200 chimpansees en is hiermee een van de grootste opvangcentra voor chimpansees in Afrika. Hier komen vaak chimpansees terecht die slachtoffer geworden zijn van de illegale handel en hierdoor hun moeder verloren hebben. In Tchimpounga kunnen zij herstellen en maken ze deel uit van een diverse gemeenschap met chimpansees van alle leeftijden. Op deze manier kunnen ze hier met elkaar een zo natuurlijk mogelijk bestaan leiden. Dit is niet alleen van belang voor het welzijn van de chimpansees, maar maakt het ook een goede plek voor onderzoek.

Daarnaast heeft Tchimpounga nauwe banden met de lokale bevolking; zo wordt fruit voor de chimpansees lokaal gekocht, zet het verblijf zich in om de illegale handel in wilde dieren tegen te gaan en biedt het educatieprogramma’s aan op scholen.

Wij vieren daarom de enorme impact die Tchimpounga opvangcentrum de afgelopen 30 jaar heeft gehad op de chimpansees die hier een tweede kans hebben gekregen, de lokale bevolking en het werk dat het opvangcentrum verricht om een toekomst te bereiken waarin wilde dieren daadwerkelijk in het wild kunnen leven.

Bekijk hier onze Tchimpounga fact sheet.