Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Terugblik Reasons for Hope première in Museon-Omniversum

Op woensdag 7 februari ging de prachtige grootbeeldfilm ‘Jane Goodall: Reasons for Hope’ in première in samenwerking met Museon-Omniversum in Den Haag. Tegelijkertijd werd ook de indrukwekkende fototentoonstelling over Jane Goodall’s leven geopend. De film en de foto-expositie zijn de komende maanden te bewonderen.

De film is een must see voor iedereen die op zoek is naar hoop. Jane Goodall laat ons hoopvolle, inspirerende verhalen beleven die laten zien dat we allemaal het verschil kunnen maken voor een betere wereld. Door samen te werken is er veel mogelijk om positieve verandering teweeg te brengen.

Dat illustreren de drie, samen met jongeren opgezette, initiatieven: de migratie van de trekvogel Kaalkopibis over de Alpen, de herintroductie van de Amerikaanse bizon en het planten van tien miljoen bomen in een Canadese regio die door mijnen is aangetast. Door de hele film heen is er aandacht voor Jane’s vier pijlers van hoop:

  • Het menselijke intellect
  • De veerkracht van de natuur
  • De kracht en toewijding van jongeren
  • En de ontembare menselijke geest

Lees hier meer over de samenwerking met Museon-Omniversum, de film, de foto-tentoonstelling en alle activiteiten die georganiseerd worden voor jong en ouder.

Met Jane Goodall op avontuur vol inspiratie en hoop

Wij zijn ontzettend trots dat bioloog en Jane’s ‘Circle of Hope’ ambassadeur Auke-Florian Hiemstra de premiere van de film en foto-expositie feestelijk en inspirerend opende.

“Hoop in de bioscoop, dat is het! Jane bezoekt projecten die een verschil maken en het resultaat is een film met een krachtige boodschap. Gegarandeerd zal je geïnspireerd en met frisse hoop weer de zaal verlaten, en met het besef dat iedereen iets kan betekenen voor de wereld!”

De film is ingesproken door cabaretière en presentatrice Claudia de Breij:

De huidige situatie in de wereld kan je soms moedeloos maken. Jane Goodall biedt met deze film hoop waardoor je toch weer verder gaat. Als je ziet wat zij in gang zet en heeft gezet in haar leven denk je: misschien kan het allemaal nog wél goed komen.”

Jongerenprogramma Roots & Shoots

Het Museon heeft samen het Jane Goodall Instituut Nederland met veel zorg een inspirerende fototentoonstelling samengesteld die zeer de moeite waard is om te bezoeken. Meer dan 40 prachtige foto’s geeft de fototententoonstelling in het Museon een inkijkje in het boeiende leven van Jane Goodall: haar levenslange liefde voor en studie van chimpansees, haar leven en haar projecten in Afrika en haar hoopvolle jongerenprogramma Roots & Shoots.

Er zijn allerlei mogelijkheden om gelijk in actie te komen, vooral voor kinderen! Met je toegangsticket voor de film heb je gelijk ook toegang tot deze prachtige tentoonstelling. Raak geïnspireerd en kom in actie!

Boek jouw tickets

Mis deze kans niet om de foto expo en film zelf te bewonderen. Kijk op de website van Museon-Omniversum voor tickets & meer info.

Alle foto’s: Lennart Stolte.