Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Contact Address
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Verdiep je zelfkennis met de ‘Ken Uzelf’ Online Collegereeks

Vier de 90e verjaardag van Dr. Jane Goodall met een unieke en inspirerende online collegereeks! Dit is jouw kans om niet alleen jezelf te verdiepen in het thema ‘Ken Uzelf’, maar ook bij te dragen aan de wereldwijde impact van Jane’s projecten in Afrika.

 

Wat kun je verwachten?

Vanaf 11 november word je vijf avonden lang geïnspireerd door boeiende sprekers. Met een eenmalige bijdrage van €150 steun je direct de projecten van het Jane Goodall Instituut. Er zijn slechts 1.000 plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang.

Schrijf je nu in en geef Jane het mooiste verjaardagscadeau: jouw deelname!

 

Week 1: De toekomst is eindeloos

  • Dr Roland van der Vorst
  • Head of Innovation bij Rabobank en voormalig hoogleraar aan de TU Delft
  • Maandag 11 november: 20.00 – 21.30 uur

“De toekomst is eindeloos,” stelt Roland van der Vorst, hoofd innovatie bij de Rabobank, voormalig hoogleraar aan de TU Delft en bekend van zijn wekelijkse column in Het Financieele Dagblad. Maar hoe zorgen we ervoor dat technologie ons leven niet volledig overneemt? Hoe gaan we om met de angst voor controleverlies en afhankelijkheid? En wie zijn we nog als mens zonder technologie? Antwoorden op deze vragen ontdek je tijdens dit college.

In zijn boeiende filosofische zoektocht neemt Roland van der Vorst ons mee naar de diepgaande gevolgen van digitalisering. Technologie is steeds meer verweven in ons dagelijks leven, en de snelheid waarmee dit gebeurt is nauwelijks bij te houden. De impact daarvan wordt in de toekomst alleen maar groter. Dit roept angst op voor het onbekende, voor verlies van controle en een groeiende afhankelijkheid van de systemen die ons omringen.

Van der Vorst stelt de essentiële vraag: wie zijn we nog zonder technologie? En belangrijker nog, hoe verhouden we ons tot de digitale wereld die ons steeds meer lijkt te definiëren? Hij biedt een radicaal nieuw perspectief dat niet alleen kritisch is, maar ook hoopvol. Zijn visie opent de deur naar een evenwichtiger en bewuster leven in het digitale tijdperk, waarin we technologie leren omarmen zonder onze eigenheid te verliezen.

 

Week 2: We hebben heel weinig controle over onze zelfcontrole

  • Prof dr Will Tiemeijer
  • Hoogleraar Gedragswetenschappen en Beleid aan de Erasmus Universiteit
  • Maandag 18 november: 20.00 – 21.30 uur

In tegenstelling tot intelligentie denken veel mensen dat zelfcontrole volledig binnen onze eigen macht ligt. Toch wordt onze zelfcontrole in grote mate gevormd in de kindertijd, en later in het leven spelen tal van factoren een rol die deze kunnen versterken of ondermijnen. Maar hoe verantwoordelijk is iemand met gebrekkige zelfcontrole? En wat betekent dit voor een overheid die streeft naar de menselijke maat, maar ook uitgaat van het zelfoplossend vermogen van de burger?

En hoe staat het eigenlijk met uw eigen zelfcontrole?

Will Tiemeijer duikt in deze fascinerende materie in zijn lezing en biedt nieuwe inzichten in een onderwerp dat ons allemaal raakt, maar waar we zelden diep over nadenken.

 

Week 3: Ook leuke meisjes worden vijftig

  • Dr Maaike de Vries en Dr Manon Kerkhof
  • Maandag 25 november: 20.00 – 21.30 uur

Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries en gynaecoloog dr. Manon Kerkhof hebben met hun boek ‘Ook leuke meisjes worden vijftig’ een belangrijke bijdrage geleverd aan het doorbreken van het taboe rondom de overgang. In Nederland bevinden meer dan 1 miljoen vrouwen zich in deze fase, wat niet alleen hun leven beïnvloedt, maar ook dat van hun omgeving.

Maaike en Manon bieden in hun lezing waardevolle inzichten in dit onderwerp dat ons allemaal raakt – mannen én vrouwen. Het draait om zelfkennis en begrip van de overgang. In deze energieke lezing leer je meer over het vrouwenlichaam, de hormoonhuishouding, wat je zelf kunt doen en welke ondersteuning beschikbaar is.

 

 

Week 4: Een god die in mij gelooft

  • Claartje Kruijff
  • Theologe des vaderlands 2018, psychologe en predikant
  • Maandag 2 december: 20.00 – 21.30 uur

Claartje Kruijff biedt frisse en bevrijdende inzichten in wat geloven vandaag de dag kan betekenen. Veel mensen zijn vervreemd geraakt van religie, maar voelen toch een gemis, zoals de Britse schrijver Julian Barnes treffend verwoordde: “Ik geloof niet in God, maar ik mis hem wel.” Anderen noemen zichzelf niet religieus, maar wel spiritueel, of willen geloven, maar weten niet hoe.

Voor Claartje is dit verlangen het startpunt voor een nieuw gesprek over God. In haar lezing deelt ze persoonlijke en herkenbare verhalen uit haar eigen leven en van de mensen die ze ontmoet. Ze verkent thema’s zoals overgave, kwetsbaarheid, gemeenschap, vreugde en verlies, en laat zien hoe we op die momenten kunnen nadenken over wat geloven voor ons kan betekenen.

Week 5: De jongen zonder gisteren

  • Jur Deitmers
  • Founder ItsME Foundation
  • Maandag 9 december: 20.00 – 21.30 uur

Jur overleefde twee zware hersenontstekingen, maar verloor daarbij de eerste 21 jaar van zijn geheugen. Hoe begin je opnieuw wanneer je je vader, moeder, broer en zus niet meer herkent? Wie ben je zonder je jeugdherinneringen? Het is al een uitdaging om jezelf te kennen, maar hoe is het wanneer je helemaal opnieuw moet beginnen?

In zijn kenmerkende, onbevangen stijl deelt Jur zijn bijzondere verhaal en de ervaringen die hem op zijn nieuwe levenspad hebben gebracht. Het is een inspirerende lezing over identiteit, verlies en de kracht van opnieuw beginnen.

 

 

Over de initiatiefnemer: Mikkel Hofstee

 

Tijdens de avonden zal Mikkel Hofstee, initiatiefnemer van deze collegereeks, dienst doen als moderator. De uitzendingen vinden plaats vanaf de studio van Miltenburg AV, die de uitzendingen kosteloos verzorgt.

Met grote dank aan alle sprekers, Miltenburg AV en natuurlijk Mikkel Hofstee voor dit inspirerende initiatief!