fbpx

Wat doen wij met je donatie?

Steun het Jane Goodall instituut

 

Het Jane Goodall Intsituut kan zonder jullie hulp niet doen wat we momenteel allemaal doen. Voor elk bedrag, van klein tot groot, kunnen we al iets heel moois doen voor de chimpansees. Met de donaties kunnen we veel meer dan alleen voedsel regelen voor de chimpansees. Zo planten we ook vele bomen in verschillende gebieden in Afrika. Maar met de donaties kunnen wij ook rangers op pad sturen om het natuurgebied van de chimpansees te bewaken.

Hieronder geven wij je inzicht in wat we bijvoorbeeld doen per bedrag.

Wat doen wij met de donaties?

Doneer en maak een verschil!

Met jouw donatie maak jij een verschil voor de chimpansees, maar ook andere dieren, de mens en onze natuur.

Voor 10 euro planten wij bomen in Burundi

Met uw donatie vertegenwoordigen wij bijvoorbeeld het planten van bomen met onze Roots & Shoots afdeling in Burundi. Hiermee kunnen we de bossen herstellen en zo ook het leefgebied van de chimpansees. Ook stimuleren we op deze wijze de jeugd uit Burundi om op te komen voor het milieu.

Met 20 euro vangen wij geredde chimpansees op in Zuid-Afrika

Met uw donatie van 20 euro vertegenwoordigen wij bijvoorbeeld een stuk land wat nodig is voor de opvang van de chimpansees. Chimpansees worden met uitsterven bedreigd. Door opvangcentra zoals Chimp Eden in Zuid-Afrika hebben de chimpansees een veilig opvangcentrum om te herstellen en te leven. De chimpansees die hier leven kunnen niet terug de natuur in maar komen hier in het opvangcentrum dichtbij hun oude leven.

Met 30 euro beschermen wij wilde leefgebieden in Tanzania

Met uw donatie van 30 euro vertegenwoordigen wij bijvoorbeeld een stuk van het leefgebied van de opgevangen chimpansees. In het Gombe National Park startte Jane bijna 60 jaar geleden haar onderzoek. Dit natuurgebied in Tanzania dreigt verloren te gaan, wat de chimpansees in gevaar brengt. Met jouw donatie kan het Jane Goodall Instituut samen met de lokale bevolking werken aan duurzame landbouw en natuurbescherming om het Gombe National park te laten bestaan

Met 40 euro steunen wij rangers die helpen tegen de illegale handel

Met uw donatie van 40 euro vertegenwoordigen wij bijvoorbeeld steun aan de rangers. Zij houden zich dagelijks bezig met het beschermen van de dieren en zetten hierbij hun eigen leven op het spel. De rangers zijn van gigantisch belang voor de wilde dieren. Want om wilde dieren te vangen, gebruiken stropers vallen van ijzerdraad. Chimpansees en andere dieren raken verstrikt in de vallen waarmee ze zichzelf ernstig verwonden. Dankzij jouw donatie werken de Jane Goodall Instituut rangers aan de verwijdering van de vallen en het tegengaan van illegale jacht in Oeganda.

Met 50 euro kunnen wij chimpansees een bestaan geven in Tchimpounga

Met uw donatie van 50 euro vertegenwoordigen wij bijvoorbeeld de verzorging van chimpansee Kabi. Baby chimpansee Kabi werd door onze rangers gered uit de illegale huisdierenhandel. Zijn moeder is waarschijnlijk vermoord zodat zij verkocht kon worden als huisdier. Zij en andere chimps die gered worden kunnen nooit meer terug het wild in. Dankzij jouw steun kan het Jane Goodall Instituut Kabi en vele andere de zorg blijven geven die zij nodig hebben en bieden wij een chimp-waardig bestaan in het Tchimpounga opvangcentrum in Congo.

Met 150 euro kunnen wij chimpansees voorzien van een gezondheidscheck.

Met uw donatie van 150 euro kunnen wij bijvoorbeeld de chimpansees voorzien van een gezondheidscheck. Dit is van belang omdat de chimpansee erg gevoelig is voor ziektes. Zo kan een chimpansee al overlijden aan een menselijke verkoudheid. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de chimpansees te voorzien van een gezondheidscheck, om zo eventuele ziektes vroegtijdige te kunnen behandelen.

Met 200 euro kunnen wij de lokale bevolking voorlichting geven.

Met uw donatie van 200 euro voorzien wij bijvoorbeeld de lokale bevolking van voorlichting. Deze voorlichting is mega belangrijk voor de bescherming van de chimpansee. Met deze voorlichting informeren wij de lokale bevolking over de gevaren, zorgen en problemen van de chimpansees. Hiermee zorgen wij dat de lokale bevolking bewuster en beter zal omgaan met de natuur en chimpansees.

Maak een verschil, begin meteen en steun het Jane Goodall Instituut!