fbpx

Wat wil jij weten over wildlife crime?

Stel jouw vragen!

Wat wil jij weten over wildlife crime? Nick van Doormaal beantwoordt al jouw vragen!

Schrijf je in en stuur je vragen in!

Wat wil jij weten over wildlife crime? De afgelopen tijd heb je via nieuwsartikelen en onze sociale media veel kunnen lezen over de problemen rondom de illegale handel in wilde dieren en planten, via de Stop Wildlife Crime en ForeverWild campagnes. Natuurlijk houden niet alleen wij ons bezig met dit belangrijke onderwerp: er wordt ook steeds meer aandacht aan besteed in wetenschappelijk onderzoek. 

Een wetenschapper die zich hiermee bezighoudt is wildlife criminoloog Nick van Doormaal, waarmee wij een Q&A hebben geregeld. Via deze pagina kun je ons laten weten wat wij Nick moeten vragen.

Nick van Doormaal stelt zich voor

“Ik ben gepromoveerd in criminologie en heb me met name bezig gehouden met het bestuderen van stroperij. Ik bestudeer de keuzes van stropers en rangers, en wat voor invloed dat heeft op de beveiliging van natuurgebieden. Op het moment werk ik met een organisatie in Zuid-Afrika, ‘Transfrontier Africa NPC’, waar ik verantwoordelijk ben voor het analyseren van stroperij data en het evalueren van patrouille-strategieën.”

Je kunt je vragen tot en met 27 april insturen, waarna wij een interview met Nick op zullen nemen. Via deze pagina kun je ook toegang krijgen tot dit speciale interview, dat zal via deze pagina vanaf ongeveer 23 april beschikbaar zijn.

Stop stroperij en de illegale handel in wilde dieren

Er leven nog minder dan 300.000 chimpansees in het wild. Deze laatste chimpansees worden bedreigd door ontbossing en stroperij. Chimpansees en andere wilde dieren worden gevangen en wereldwijd verhandeld voor hun vlees of de entertainment industrie.

Help ons de chimpansees te redden, maar ook om een volgende pandemie te voorkomen. De stroperij moet stoppen!

Doneer hier en steun de strijd tegen illegale handel in wilde dieren 

Stel je vragen en schrijf je in om het interview te zien. 

Wat wil jij weten over wildlife crime? Stel je vraag aan Nick via het onderstaande formulier en meld je aan om de opname te ontvangen!

  • Krijg toegang tot het interview met Nick met misschien antwoorden op jouw vragen.
  • De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het laatste nieuws over chimpansees, de Jane Goodall projecten in Afrika en het Jane Goodall instituut. Het Roots & Shoots programma is speciaal voor jongeren, je bent tot niets verplicht als je dit invult.
  • Date Format: DD slash MM slash YYYY

Meer over het Jane Goodall Instituut

Het Jane Goodall Instituut  zet zich in voor de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Daarbij streven wij naar een gezond ecosysteem waarin mens, dier en milieu in duurzame harmonie bestaan. Bescherming van mensapen en hun leefgebied gaat hand in hand met verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking en stimulering van jongeren zich in te zetten voor een betere wereld.