fbpx

Wat wil jij weten over wildlife crime?

Stel jouw vragen!

Alles wat jij wil weten over wildlife crime, Nick van Doormaal beantwoordt al onze vragen!

Alles wat jij wil weten over wildlife crime en meer! De afgelopen tijd heb je via nieuwsartikelen en onze sociale media veel kunnen lezen over de problemen rondom de illegale handel in wilde dieren en planten, via de Stop Wildlife Crime en ForeverWild campagnes. Natuurlijk houden niet alleen wij ons bezig met dit belangrijke onderwerp: er wordt ook steeds meer aandacht aan besteed in wetenschappelijk onderzoek. 

Een wetenschapper die zich hiermee bezighoudt is wildlife criminoloog Nick van Doormaal, waarmee wij een Q&A hebben gehad. 

Nick van Doormaal stelt zich voor

“Ik ben gepromoveerd in criminologie en heb me met name bezig gehouden met het bestuderen van stroperij. Ik bestudeer de keuzes van stropers en rangers, en wat voor invloed dat heeft op de beveiliging van natuurgebieden. Op het moment werk ik met een organisatie in Zuid-Afrika, ‘Transfrontier Africa NPC’, waar ik verantwoordelijk ben voor het analyseren van stroperij data en het evalueren van patrouille-strategieën.”

Stop stroperij en de illegale handel in wilde dieren

Er leven nog minder dan 300.000 chimpansees in het wild. Deze laatste chimpansees worden bedreigd door ontbossing en stroperij. Chimpansees en andere wilde dieren worden gevangen en wereldwijd verhandeld voor hun vlees of de entertainment industrie.

Help ons de chimpansees te redden, maar ook om een volgende pandemie te voorkomen. De stroperij moet stoppen!

Doneer hier en steun de strijd tegen illegale handel in wilde dieren 

Bekijk hier deel 1 van het interview. 

Bekijk hier deel 2 De stroperij  

Meer over het Jane Goodall Instituut

Het Jane Goodall Instituut  zet zich in voor de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Daarbij streven wij naar een gezond ecosysteem waarin mens, dier en milieu in duurzame harmonie bestaan. Bescherming van mensapen en hun leefgebied gaat hand in hand met verbetering van de leefomstandigheden van de lokale bevolking en stimulering van jongeren zich in te zetten voor een betere wereld.