fbpx

Van chimpansee tot wolf: hoe beschermen we dieren in het wild tegen de mens?

Reserveer jouw plaats

  • De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het laatste nieuws over chimpansees, de Jane Goodall projecten in Afrika en het Jane Goodall instituut.

Het Jane Goodall Instituut Nederland nodigt je uit op de 85ste verjaardag van Dr. Jane Goodall. 

Jane Goodall, het boegbeeld van onze organisatie en legendarische chimpansee onderzoekster geeft jaarlijks wereldwijd honderden lezingen en is een bekendheid. Zij zet zich voor veel meer in dan de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Jane visie is dat alles met elkaar is verbonden. Door ons in te zetten voor mens, dier en natuur kunnen wij de aarde, de enige leefbare planeet voor de mens, redden. Zoals Jane Goodall stelt: er is reden voor Hoop!

Reserveer nu jouw plek voor woensdag 3 april om de 85ste verjaardag van Jane in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam te vieren, wij verwelkomen je graag!

Jane’s 85ste verjaardag vieren wij met een gevarieerd programma, waarbij Wildlife crime een belangrijk thema zal zijn. Naast met elkaar te proostten op Jane en het Jane Goodall jaar te starten, gaan wij in gesprek met interessante sprekers over de grootste bedreigingen van dieren in het wild: de mens.

Van chimpansee tot wolf: hoe beschermen we dieren in het wild tegen de mens? 

In de illegale handel in wilde dieren gaat jaarlijks naar schatting 19 miljard euro om. Maar het leven van wilde dieren wordt ook bedreigd door “gewone” menselijke activiteiten.  De aanleg van nieuwe wegen, houtkap, landbouw en snelgroeiende steden slokken steeds meer land op, waardoor het leefgebied van wilde dieren wordt vernietigd en soorten uitsterven. En dan is er nog klimaatverandering.

Kom luisteren en meepraten over de vraag: Hoe beschermen we dieren in het wild tegen de mens?

Hoe zorgen we dat er genoeg leefruimte overblijft voor die miljarden andere levende wezens om ons heen? Hoe kunnen we als mens vreedzaam samen leven met andere soorten?

Daar gaan wij onder leiding van moderator Maarten van der Schaaf, journalist en bestuurslid Het Jane Goodall Instituut Nederland het gesprek over aan met onder andere Olivia Swaak-Goldman, directeur van Wildlife Justice Commission, Erno Eskens, filosoof en politicoloog / Internationale School voor Wijbegeerte, Thijs Middeldorp en Sjoerd van Leeuwen, namens de Ambassade van de Noordzee, een casus van het Parlement van de Dingen.

Ook na het programma is er ruimte met elkaar van gedachte te wisselen over hoe wij en onze bedrijven het werk van Jane Goodall kunnen helpen. Laten wij als slimste wezen op deze planeet onze enige huis, de aarde redden.

Het belooft een unieke en interessante avond te worden, wij stellen je komst zeer op prijs!

Kom je meeluisteren en praten? Reserveer je plaats hier!

  • De nieuwsbrief houdt je op de hoogte van het laatste nieuws over chimpansees, de Jane Goodall projecten in Afrika en het Jane Goodall instituut.

Tot 3 april in Pakhuis de Zwijger!

Met jouw steun maak je ons werk mogelijk. Het Jane Goodall Instituut streeft voortdurend naar het verbeteren van de wereld voor mens en dier.

Praktische informatie:

Woensdag 3 april van 20.00 – 22.00 in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.

Inloop is vanaf 19:30 maar daarvoor is het mogelijk een mooie maaltijd te eten in het cafe van Pakhuis de Zwijger. Bel om een tafeltje te reserveren met 020-7884433


Piet Heinkade 181 K, 1019 HC Amsterdam I 020-7884433 I  www.dezwijger.nl

Pakhuis de Zwijger is een unieke culturele organisatie. Het voormalig koelpakhuis fungeert met verschillende programma’s, als thuishaven voor de creatieve industrie en voor mensen die op hun eigen manier Amsterdam maken tot wat zij is. Eet en drink er op ieder moment van de dag verse en verantwoorde lokale producten in hun eetcafé.  Geniet bijvoorbeeld van een diner voorafgaand aan het programma of van een drankje na afloop.

Vergeet niet Jane persoonlijk een fijne verjaardag te wensen met jouw filmpje!

Jane is het icoon en de inspiratie voor onze organisatie, voor de wereld en ongetwijfeld ook voor jou! Feliciteer Jane in een korte video, vertel haar wie je bent en waarom zij jou inspireert. Zet jouw persoonlijke verjaardagswens op Facebook, Instagram, LinkedIn en/of Twitter tag Jane Goodall Instituut Nederland @Janegoodall.nl en/of  #JanesBirthdayWish en wij zorgen dat jouw wens bij Jane terecht komt.

Zo laten wij haar samen weten dat Jane niet alleen voor de chimpansees en de natuur maar ook voor ons mensen een verschil maakt.

Er is meer!

Naast het programma is er ook gelegenheid vragen te stellen aan de mensen van het Jane Goodall Instituut.

Laat je door de vrijwilligers bijvoorbeeld  informeren over het werk van Jane in Afrika en over haar Roost & Shoots jongeren programma.

Of leer meer over hoe wij samen met Greenchoice in Tanzania een corridor planten om chimpansee gebieden met elkaar te verbinden. 

Koop er Jane Goodall merchandise of (kinder) boeken.

Wees de eerste en koop de nieuwe shirts op Waste2Wear stoffen volledig gemaakt van gerecycled plastic!

Er is zelfs kunst van Evelien van der Zaken te koop of te leen van grote doeken tot mini schilderijtjes.