fbpx

Word Friend of Jane met belastingvoordeel

 

Word Friend of Jane (FOJ-er) en steun Jane Goodall met belastingvoordeel

Als Friend of Jane (FOJ-er) ben je doordrongen van het feit dat er voor ons allen een taak ligt om onze aarde te beschermen. Je draagt Jane een warm hart toe en steunt haar voor minimaal vijf jaar met een bijdrage van minimaal € 1.000 per jaar. Het Jane Goodall Instituut heeft de ANBI status en we bieden de mogelijkheid om belastingvrij te schenken, dus als je € 1.000 schenkt kost dit je slechts ca. € 10 euro per week.

Als FOJ-er houden we je natuurlijk op de hoogte van nieuws rond Jane en onze projecten wereldwijd. Daarnaast organiseren we in ieder geval eens per jaar een uniek evenement, waarbij je een zeer bijzondere en inspirerende avond kan verwachten. Tijdens bezoeken van Jane heb je ook altijd een streepje voor. Denk aan persoonlijke ontmoeting met Jane of speciale bijeenkomsten samen met andere FOJ-ers.

Schenk met belastingvoordeel

Het Jane Goodall Instituut wordt aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met Fiscaal nummer of RSIN: 811008745.

Dit betekent dat het gehele geschonken bedrag ten goede komt aan het Jane Goodall Instituut en onze projecten in Afrika. Bovendien zijn jouw giften fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over schenken aan organisaties met een ANBI status en de voorwaarden kijk hier bij de Belastingdienst. 

Hoeveel belasting je terug krijgt, is afhankelijk van verschillende criteria. Hoeveel je geeft, of je eenmalig of gedurende meerdere jaren geeft, of je jouw gift vastgelegd bij de notaris of onderhands wat sinds 2014 mag, of je geeft vanuit uw BV. Reken met behulp van de schenkcalculator uw belastingvoordeel uit 

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om het Jane Goodall Instituut te steunen met belastingvoordeel

 1. Een eenmalige gift: Dit is een manier om eenmalig te doneren met belastingvoordeel. De schenking kan worden vastgelegd in een notariële akte, waardoor deze volledig aftrekbaar wordt van de belasting. De fiscus betaalt zo mee aan jouw gift.
 2. Een periodieke gift:  Zie bijgevoegde formulieren hier voor.
  a.        Een periodieke gift in geld: Dit een manier van doneren met belastingvoordeel. De schenking is voor minimaal 5 jaar en wordt vastgelegd in een overeenkomst. Er is geen notaris voor nodig en je kunt jouw eigen bedrag bepalen.
  b.        Een periodieke gift in natura: Dit een manier van doneren met belastingvoordeel in goederen. De schenking is voor minimaal 5 jaar en wordt vastgelegd in een overeenkomst. Een notaris is niet verplicht maar wel aan te raden.
 3. Een zakelijke gift: Zo kun je als ondernemer schenken vanuit jouw BV.

Hoe je ook schenkt je steunt de missie van Jane Goodall om onze aarde te beschermen voor de volgende generatie en je draagt bij aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden.

FOJ-er formulieren voor periodieke giften

Voor 2.a Een periodieke gift in geld en 2.b Een periodieke gift in natura zijn de formulieren hier te downloaden. Deze hoef je alleen maar in te vullen en op te sturen.

FOJ-ers – Overeenkomst periodieke gift in geld [ Het Jane Goodall Instituut Nederland ]

Met jouw steun als FOJ-er maak je het het belangrijke werk van het Jane Goodall Instituut mogelijk.

Namens het Jane Goodall Instituut, de chimpansees en onze natuur heel erg bedankt voor uw vertrouwen én natuurlijk jouw bijzondere hulp.

Meer informatie

Wil je meer weten over alle mogelijkheden van belastingvrij schenken?Bekijk hier de uitgebreide informatie of neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Schenken met belastingvoordeel informatie – Het Jane Goodall Instituut Nederland 

Specifieke wensen 

Misschien wil je een specifiek project steunen, of heb je andere bepaalde wensen waar het Jane Goodall instituut voor kan zorgdragen. Samen kunnen wij een verschil maken, wij bespreken graag de mogelijkheden.

Contact 

Voor alle manieren van schenken hebben meer informatie beschikbaar gesteld. Deze tref je hier onder. Graag helpen wij je verder, neem dan ook gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord om de mogelijkheden te bespreken in een vertrouwelijk gesprek.

Het Jane Goodall Instituut Nederland
Postadres: Solebaystraat 70II, 1055 ZT Amsterdam
Telefoon nummer: +31(0)6-20611000
Mail linda@janegoodall.nl

Of via het contactformulier 

Dank voor jouw steun!

Met jouw steun maak je ons werk mogelijk. Jane Goodall streeft voortdurend naar het verbeteren van de wereld voor mens en dier. Je donatie komt dan ten goede aan:

 • Projecten die gericht zijn op bescherming van chimpansees en hun leefgebieden
 • Het redden en rehabiliteren van verweesde chimpansees, gered uit handen van stropers
 • Het terugdringen van ontbossing in Afrika en aanplanten van nieuwe bosgebieden
 • Empowerment van de lokale bevolking en steun in een duurzaam bestaan
 • Educatie in Afrika en Nederland via het Roots&Shoots programma
 • Of één van de vele andere projecten, die bijdragen aan de bescherming en het behoud van onze kwetsbare aarde.

 

anbiHet Jane Goodall Instituut Nederland is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) met Fiscaal nummer of RSIN: 811008745. Giften aan de instelling zijn voor u dus aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Daarnaast is de instelling vrijgesteld van heffing schenkbelasting.

Er zijn vele mogelijkheden om bij te dragen aan de bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. 

Doneer een bedrag eenmalig of terugkerend. Adopteer jouw eigen chimpansee of geef een adoptie cadeau. Start je eigen actie of event en Pay it Forward. Schenk met belastingvoordeel. Neem ons op in je testament. Steun een specifiek project als grote donateur. Sluit jouw bedrijf aan bij onze samenwerkingspartners en sponsoren. Of wordt vrijwilliger!

BEKIJK DE MOGELIJKHEDEN